İş Yeri Hekimliği

İş Yeri Hekimliği Görevleri Nelerdir?


İş yeri hekimlerinin öncelikli görevi; iş yerlerinde mevcut olan iş güvenliği zafiyetini yok ederek, kaza ve yaralanmalara karşı önlem almaktır. Herhangi bir kaza ve yaralanma durumunda ivedi şekilde işçiye müdahale ederek, kazaların ölümcül olarak sonuçlanmasını engelleyen kişiler işyeri hekimleridir. İş ve işçi sağlığı açısından gerekli bilgilendirmeleri yaparak, gerekli önlemleri almakta işyeri hekimlerinin görevleri arasındadır. Sadece işçilere yönelik çalışmalar yapmayan hekimler, aynı zamanda işverenlere de kaza risklerine karşı yapılması gerekenleri anlatarak bir iş yeri için gerekli tüm bilgi alışverişini sağlamaktadırlar. Çalışma ortamında kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek tüm eksikliklere ya da doğru bilinen yanlışlara karşı işverenleri bilgilendirmektedirler. İşçilerin sağlık durumlarını öğrenmek, var olan ya da oluşabilecek rahatsızlıklara karşı gerekli bilgi alışverişini sağlamak ve personelin saha içerisinde kullanacağı koruyucu kıyafetlere kadar pek çok konunun incelenmesi yine işyeri hekimlerinin görevleri arasındadır. Ayrıca tüm iş yeri kaza ve risklerine karşı acil müdahale ve ilkyardım eğitimlerinin de işçilere verilmesi konusunda sorumluluğa sahiptirler. Bir iş yeri hekimine sahip olmak için sektörler arası osgb hizmeti sunan iş güvenliği firmaları ile iletişime geçerek gerekli hizmetin verilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem iş yerleri hem de işçiler daha sağlıklı çalışma koşullarına sahip olmuş olacaktır

İş yeri Hekimliği İşverene Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

İş yeri hekimleri, gerek personelin gerekse işverenin işçi sağlığı ve kaza risklerine karşı bilinçlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede ilerde oluşabilecek kazaların tehlike oranı azaltılmış olur. Bu durum, işverenin kazalara karşı suçlu durumda olmasını engellemektedir. Oluşabilecek tazminat ve yaptırımlar da işveren açısından olumsuz sonuçlara neden olmamaktadır. Fakat iş güvenliği açısından gerekli önlemleri almayan işverenler pek çok maddi ve manevi yaptırıma maruz kalmaktadır. Bu açıdan bakıldığında osgb hizmeti ile iş sağlığı ve güvenliğini yaptırımdan yatırıma dönüştürebilirler. İş güvenliği firmaları, işveren açısından maliyet oluşturabilecek tüm hassas durumların önüne geçerek, işverene pek çok avantaj sağlamaktadır.
Tehlike Sınıflarına Göre İşyeri Hekimliği Çalışma Süreleri

İş yeri hekimleri görevlerini yerine getirirken belli tehlike sınıflarına karşı minimum çalışma sürelerini tamamlamaları gerekmektedir. Osgb hizmeti sayesinde iş güvenliği firmaları tarafından yönlendirilen işyeri hekimleri, çok tehlikeli sınıf içerisinde yer alınırsa en az kişi başına 15 dakika, tehlikeli sınıfta yer alınıyorsa en az 10 dakika, az tehlikeli sınıftaysa en az 5 dakika görev sürelerini tamamlamalıdırlar. İş güvenliği açısından en iyi hizmet ve detaylı bilgiye …………………………………..sitesini ziyaret ederek, ulaşabilirsiniz.
İş Güvenliği Uzmanlığı ile ilgili olarak iş yerlerinde, işten kaynaklanan çeşitli risklerin azaltılması ve bu sayede çalışanların daha uygun ortamlarda huzur ve güven ortamında sağlıklı ve verimli çalışmalarını desteklemek üzere yapılmaktadır. 2013 yılının Ocak ayında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, tüm işletmelerde görev alan bir işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanını zorunlu hale getirmiş, Bu zorunluluk ise, iş güvenliği firmaları ve bu konuda alınacak hizmetleri önemli bir seviyeye yükseltmiştir. Ancak bu konuda hizmet alırken, ihtiyaçların neler olduğunun belirlenmesi ve tespiti önemlidir. Bu noktada ise, mevcut kavramlarının anlamlarının bilinmesi, alınacak hizmetin değerlendirilmesi açısından yararlı olacaktır.